Desery technologia gastronomiczna test

Pobierz

Cukiernik Kwalifikacja T.6 Repetytorium i testy egzaminacyjne.. ul. Słowackiego 1 74-200 Pyrzyce Poland.. Wybierz deser, który uzupełni wartość odżywczą zestawu obiadowego składającego się z zupy ogórkowej i knedli ze śliwkami?2.. Desery: potrawy słodkie,ciepłe lub zimne zazwyczaj podawane na zakończenie posiłku.. Test sprawdzający.. Zakres treści Zapoznanie z PSO Kryteriami .. i klarowania galaret.Warunki sanitarno-higieniczne obowiazujace podczas produkcji, ekspedycji i przechowywania przekasek.. d. drożdżowego.. cukiernia, d) restauracja .substancje smakowo-zapachowe oraz mąkę.. Przecier owocowy zagęszczany mąką ziemniaczaną to: a) budyń b) suflet c) kisiel d) krem 2.. Kucharz.. Desery z mąki i kasz i niezestalanePROCESY TECHNOLOGICZNE W PRODUKCJI GASTRONOMICZNEJ 1.. Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.. Egzamin zawodowy.. Sa to pliki instalowane w urzadzeniach koncowych osob.Przetestuj swoja wiedze.1 02.04.2020 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem KLASA III B Temat: Zasady sporzadzania.. b. biszkoptowego.. Fizyczne.. Wartość odżywcza i znaczenie deserów w żywieniu.. Ciasto zbijane 66 1.13.. Te i inne publikacje do nauki zawodów: .. Jana Brzechwy w Pyrzycach.. CHARAKTERYSTYKA I TECHNIKI SPORZĄDZANIA CIAST , KREMÓW I MAS..

W zależności od siły glutenu ciasto należy przebijać jedno- lub dwukrotnie.Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem.

1.Ciasto naleśnikowe-charakteryzuje się dużą płynnością,może być przyrządzane bez piany (popularne) bądź z pianą (wykwintne).Stosunek składników takich jak mleko,woda wynosi 1:1.Jaja do ciasta dodaje się w całości lub oddzielnie żółtko i białka.. poleca 85 %.test diagnozujący z technologii gastronomicznej kl III Test diagnozujący wiadomości klasy III technikum żywienia i gospodarstwa domowego z technologii gastronomicznej 1.. Desery 15 godz. 41 -45 46-50.. Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.Test sprawdzający wiadomości z klasy I technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta 1.. Temperatura ciasta powinna wynosić ok. 32°C.. - wymienia podstawowe pojęcia związane z tematyką technologii potraw i napojów - dobiera techniki sporządzania potraw i napojów - potrafi sporządzać niektóre potrawy i napoje - charakteryzuje zmiany jakie mogą zachodzić w żywności podczas poszczególnych procesów obróbki technologicznej1.Siekanie mąki z tłuszczem, dodanie żółtek i zarobienie składników w jedną całość to technika sporządzania ciasta: a. kruchego.. 500 g warzyw i 1500 g mięsa.. Ciasta piernikowe 30 1.6.. Wyrobić ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji, a w końcowej fazie dodać podgrzany tłuszcz i całość pozostawić do wyrośnięcia (2-3 godziny)..

Porcja deseru mącznego powinna ważyć: a) 200-250 g b) 200-300 g c) 100-150 gTechnologia gastronomiczna z towaroznawstwem - test.

Desery z mąki i kasz zaliczamy do deserów: a) zestalanych skrobią b) zestalanych żelatyną c) nie zestalanych d) mrożonych 4.. Masy 70 1.14.. Naczynia myjemy w zlewozmywaku w wodzie o temperaturze: a.. Testy zdalne, wyniki, klucze i odpowiedzi.Kanapki i sosy zimne do zakąsek Zastosowanie zakąsek, sałatek dań garmażeryjnych w żywieniu I w zakładach gastronomicznych Powtórzenie wiadomości z klasy I.. 1.Test z technologii gastronomicznej (ciasta, zupy, sosy) .. 81% Charakterystyka ciast francuskich i polfrancuskich;Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem.. Wielkość porcji deserów Sprawdzian wiadomości o deserach 24 Przekąski zimne i gorące Asortyment i sposoby podawania zakąsekKontakty.. 400 g warzyw i 1200 g mięsa.Jun 18, 2020Plik Technologia gastronomiczna Desery.doc na koncie użytkownika franka1523 • folder Testy • Data dodania: 11 sty 2012.. Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im.. Uzywamy plikow cookie i zbieramy dane m.in. w celach statystycznych i personalizacji reklam.. Technik technologii żywności.. Są na ogół łatwostrawne, pulchne, nie drażnią ścian przewodu pokarmowego, wiele z nich spełnia rolę w żywieniu osób chorych zwłaszcza w zakładach zamkniętych.Q.. Powered by aSc EduPage.Część II: ćwiczenia praktyczne w zespołach, prezentacja, ocena oganoleptyczna ' Pomoce naukowe: M. Konarzewska: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Pascal "Przewodnik kulinarny" "Desery świata" Przebieg lekcji I Część : 1..

Przykład: Technologia gastronomiczna Klasa III K Kamila Kamińska dnia 15 kwietnia 2020 r. Sprawdzian: Zupy i sosy gorące.

Scharakteryzuj elementy wchodzące w skład obróbki wstępnej Sortowanie: …………………………………………………………………………… …………….……………………………………………………………… Mycie ręczne i mechaniczne:Stosowany jako naturalny barwnik przy produkcji kremów, mas, pomad, ciast i deserów Prezentacja do przedmiotu Technologia Gastronomiczna Wykonała Iwona Bogusiewicz-KuśDesery i ciasta.. 65-100°C ziarna skrobi rozpadają się uwalniając płyn, który tworzy kleik - proces ten nazywamy: A kleikowaniem B dekstrynizacją C jełczeniem D karmelizacją 2.rodzaj przesyłanej pracy np. referat, rozprawka, sprawdzian, nr zadania lub nr pytania i jego treść itp. oraz litera i treść odpowiedzi lub rozwiązania itp. .. Ryby i owoce morza 1.. Na 1 porcję wywaru (około 450 cm 3) mięsno - jarzynowego potrzeba około 50 g warzyw i około 150 g mięsa, Oblicz ile potrzeba mięsa i warzyw na 3600 cm 3 wywaru: answer choices.. 2.Przygotowując ciasto naleśnikowe należy: a. do mleka dodać jaja, wodę i mąkę, dobrze wymieszać.Test z obsługi konsumenta dla technikum hotelarstwa z działu: zakłady gastronomiczne i pracownicy gastronomii hotelowej.. Torty 72Ciasta zarabiane w naczyniu-smażone.. Uzupełnij podział środków spulchniających: a. Krzysztof Matlosz mgr Sabina Walat RZESZOW 2005.TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasy 2TŻ1, 2TŻ2 Moduł - dział -temat L.p..

Pobierz (docx, 21,7 KB) ... podaje się napoje zimne i gorące, alkohole nisko i średnio procentowe, desery, potrawy śniadaniowe.

Proces technologiczny dzielimy na dwa zasadnicze etapy: a. obróbkę wstępną i obróbkę cieplną b. obróbkę wstępną i sortowanieTEST SPRAWDZAJĄCY Z DZIAŁU "CIASTA" 2 1.Zaznacz produkty wykonane z ciasta biszkoptowego: 1. tort, racuchy, ciastka korpusowe 2. rolada, tort, baba wielkanocna 3. szarlotka, keks, ciastka korpusowe 4. szampanki, ciastka korpusowe, rolada 2.Jakie charakterystyczne przyprawy dodajemy do ciasta piernikowego?Plik Technologia gastronomiczna Desery(1).doc na koncie użytkownika CZESIOZAPRASZA • folder Testy(1) • Data dodania: 21 lip 2011.. Rozwiąż testy online, pobierz arkusze praktyczne i rozwiązania do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie dla techników i szkół policealnych oraz szkół branżowych i kursów kwalifikacyjnych.. Zaklada sie, ze zajecia edukacyjne zostana przeprowadzone w wymiarze 300 godzin w( technologia_gastronomiczna_sprawdzian_z_ciast.pdf ) .. Dzisiaj przed nami sprawdzian z dzialu desery".. Mowa o : jadłodajnia, c) kawiarnia.. TEST SPRAWDZAJĄCY Z TECHNOLOGII GASTRONOMICZNEJ Podział i charakterystyka deserów I. Prawidłową odpowiedź zaznacz kółkiem 1.. Wersja dla słabowidzących + -.. Po dział I charakterystyka deserów ..


wave

Komentarze

Brak komentarzy.
Regulamin | Kontakt